söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SD:s kopplingar till sajten Avpixlat

Publicerad: 15 november 2012, 08:15

Kent Ekeroth. Foto: Riksdagen.

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth, som tog time-out i dag efter nytt Expressen-avslöjande, samlar in pengar till rasistiska sajten Avpixlat, avslöjar Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaKent EkerothAvpixlat

LF

Linus Fremin


Expressen släppte i dag nya sekvenser av filmen från bråket på  Kungsgatan 2010, som fick Sverigedemokraternas ekonomisk politiska  talesperson Erik Almqvist tvingades att avsäga sig sina uppdrag i partiet i går.

I filmen syns Sverigedemokraternas Erik Almqvist, Kent Ekeroth och  Christian Westling beväpna sig med järnrör, vilket har fått Kent Ekeroth  att ta en time-out nu på morgonen.

Samtidigt avslöjar Aftonbladet att Kent Ekeroth möjliggör den rasistiska  sajten Avpixlats finansiering. Precis som till föregångaren Politiskt  inkorrekt,  som när den sjösattes 2008 blev en samlingsplats för  högerextremism på nätet, samlade han in donationer genom att upplåta  sitt personliga bankgiro.

Men efter tre års verksamhet lade sajten plötsligt ner och några dagar  senare startade Avpixlat. Kent Ekeroth förklarade då för Sveriges Radio  att sajten var hans "eget initiativ och projekt" och partiledaren Jimmie  Åkesson har sagt att "många av våra väljare anser att man uttrycker  sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt  bra."

Precis som Politiskt inkorrekt saknar Avpixlat både utgivarbevis och  ansvarig utgivare, även redaktionsmedlemmarnas identiteter hålls  hemliga. För att upprätthålla anonymiteten har Avpixlat placerat sin  server på Nya Zeeland.

Aftonbladet kan i dag avslöja att de mest aktiva skribenterna på sajten  alla har kopplingar till Sverigedemokraterna. Den mest aktiva, Mats  Dagerlind, arbetar för SD:s tidning SD-kuriren. Han förnekar att han  skriver mer än de namngivna krönikorna på sajten, men bekräftar dock sin  kontakt med Kent Ekeroth.

– Jag sköter kontakterna med Kent Ekeroth, som många vill hävda är  spindeln i nätet, vilket han inte är, men han har ju i alla fall ett  intresse i Avpixlat genom att han hjälper dom med ett donationskonto och  sådana saker, säger han till Aftonbladet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev