Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Sesam nytt fiasko från Schibsted

Publicerad: 31 mars 2009, 07:36

Mediekoncernen Schibsted skulle utmana Google med sökmotorn Sesam.
Men nu läggs verksamheten i malpåse och runt 100 personer blir av med jobbet.


Ämnen i artikeln:

SchibstedRaoul Grünthal

Schibsted har de senaste åren gjort en rad felinvesteringar. Man skulle ta sig in på den svenska tv-marknaden med Aftonbladets tv-kanal TV7. Efter en stora förluster har idag verksamheten och kanalplatsen tagits över av Nonstop Television.

Med Punkt Se skulle man utmana Metro och Stockholm City. Tidningen lades ner och den norska mediekoncernen blev delägare i svenska Metro. Men de här två felsatsningarna kommer ändå inte tillsammans upp i de summor som Schibsted plöjt ner i Sesam.

Det är Schibsteds egen tidning VG, som rapporterar om att Sesam nu läggs ner efter att ha kostat runt 500 miljoner norska kronor. Bolaget läggs nu ner och 100 anställda får gå. En del av verksamehten hamnar i Finn.no, som är den norska motsvarigheten till Blocket.

VG.no använder Sesam som sökmotor för sitt artikelarkiv (det gör Resume.se också). Den funktionen kommer dock inte påverkas eftersom mellan 8 och 10 tekniker flyttar med till Finn.no. Deras uppdrag blir att se till att befintliga kunder inte drabbas av nedskärningarna.

Sesam bedriver även verksamhet i Sverige med ett eget dotterbolag.
– Jag kan inte kommentera hur vi påverkas ännu, säger Schibsteds nya Sverige vd Raoul Grünthal.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

SchibstedRaoul Grünthal

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.