Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SF säljer biljetter i mobilen

Publicerad: 17 mars 2008, 11:56

I morse drog SF igång sin nya mobilsajt. Den ska nå den potentiella biobesökaren där den inte har tillgång till dator. Besökaren ska med den nya tjänsten bland att kunna se filmtrailers och boka biobiljetter.


SF bio lanserade i morse sin nya mobilsajt. Detta i samarbete med Apegroup som bland annat har utvecklat de mobila tjänsterna åt MTV, TV4 och Dagens Industri.

– Vi vill nå målgruppen där de sitter och väntar och kanske börjar fundera på ett biobesök. Till exempel på bussar och i våra egna foajéer, säger Christoffer Cederschiöld affärsområdeschef på SF Bio nya medier till Resume.se

Varje film som går upp på SF bio kommer i fortsättningen även att få en unik kod som kommer att finnas på annonser och affischer. När man SMS:ar denna får man en direktlänk till filmens kampanjsajt i mobilen.

Man har inte satt upp några specifika trafikmål för sajten.

– Vi ser det till en början som ett komplement till SF.se men tror att den kommer att öka i takt med att folk alltmer börjar använda mobilen till att surfa på nätet.

Kampanjen kommer bland annat att lanseras med hjälp av bioreklam och banners på Livsstilsnätverket, Lunarstorm och Veckorevyn.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.