Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Skolarbetet som lockar näringslivet

Publicerad: 29 april 2010, 15:01

Facebook och Twitter är redan monstersuccéer bland sociala medier. Vilken blir nästa? En klass från Hyper Island i Stockholm hoppas på deras egen sajt Whydeo.com.  Tjänsten lanseras 4e maj och har redan fått erbjudanden från näringslivet. – Vi får se hur det blir. Det känns jättespännande, säger Elin Aram pressansvarig hos Whydeo.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Skaparna är klass Digital Media 11 på Hyper Island och de beskriver sajten som en kombination av de redan välkända tjänsterna Twitter och Chatroulette.

Användarna ställer frågor via webbkamera, djupt seriösa eller skrattretande fåniga, och lägger upp dem på Whydeo. Den som känner sig manad kan sedan lägga upp ett svar.
Eleverna kallar sajten för ett kommunikationsexperiment.

– Det är för att när man utvecklar saker på internet så har man ingen aning om vad det blir i slutändan, säger Elin Aram.
Hon påpekar att ingen kunde förutse den utveckling som Twitter haft under sin livstid.

Whydeo började som ett skolarbete men sociala medier är det senaste och näringslivet
vill gärna vara med.
– Det har växt ordentligt. Vi har ganska många intressanta förslag från företag. Vi ska ta ställning till dem efter lanseringen. Just nu har vi fullt upp med att få allt att fungera, säger Elin Aram.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.