Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SL: Påverka vad plankarnas böter går till

Publicerad: 18 november 2013, 15:12

Skärmdump från kampanjsajten.

I den nya kampanjen "Botshop.nu" ska resenärer som köper SL-biljetter få rösta på vad plankarnas böter ska gå till att åtgärda. Bakom kampanjen står DDB Stockholm.


Ämnen i artikeln:

DDB Stockholm

När Resumé kontaktar SL:s presstjänst för att få reda på mer om den nya sajten Botshop.nu får vi beskedet:  
– Den gick ut för tidigt. Vi har ingen här just nu som kan informera om den, men återkom imorgon.

Tilltaget har redan fått viss spridning i sociala medier. Enligt den information som finns tillgänglig på sajten kommer besökarna att kunna rösta på vad de insamlade kontrollavgifterna ska användas till:  

"Om vi kan visa vad vi gör med pengarna kommer fler att förstå varför alla måste vara med och betala för kollektivtrafiken" heter det.  

Varje röst betyder att en kontrollavgift på 1200 kronor kommer att användas till det besökaren röstar på. När ett projekt når 100 procent kommer SL att fixa det.

Tanken på sikt är att resenärerna i framtiden ska kunna välja att rösta på mer specifika projekt, som att till exempel laga en viss papperskorg eller förbättra belysningen på någon station.

Sajten Botshop.nu har registrerats av DDB Stockholm som är en av SL:s byråer.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

DDB Stockholm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.