Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Slakt på Myspace

Publicerad: 18 juni 2009, 07:06

Myspace - en gång lysande stjärnan bland de sociala nätverkssajterna - har hamnat på efterkälken.
Nu säger företaget upp 30 procenta av de anställda.


Ämnen i artikeln:

Myspace

När News Corp med Rupert Murdoch i spetsen 2005 köpte Myspace för 580 miljoner dollar innebar det genombrottet för sociala nätverk på internet. För News Corp blev det omgående en bra affär eftersom man lät Google ta annonsaffären i utbyte mot 900 miljoner dollar.

Kontraktet med Google går ut nästa år och samtidigt tappar Myspace i besökare. Jämfört med förra året har antalet unika besökare minskat med 8, 6 procent.

Samtidigt fortsätter Facebook och framför allt Twitter att expandera.

I april fick Myspaces grundare Chris DeWolfe lämna jobbet som vd och ersattes med Owen Van Natta som, symptomatiskt, tidigare varit operativ chef på Facebook.

Van Natta kunde dock snabbt konstatera att Myspaces hälsa var betydligt sämre än vad förre vd:n hävdat.

Eftersom det inte finns någon snabb åtgärd som kan höja besökarantalet eller annonsintäkterna återstår det nu för nye vd:n att minska personalen. Drygt 400 anställda får lämna kontoret i Los Angeles och därmed blir cirka 1000 Myspaceanställda kvar.

För att få neddragningen att se progressiv ut menar Van Natta att det är en strategi att gjuta ny entreprenörsanda i företaget.
– Enkelt utryckt, vår personalstab hade blivit uppsvälld vilket förhindrade effektiviteten och oss från att vara ett kvicktänkt team, säger han i ett uttalande.

Vad de Myspaceanställda tycker om att bli kallade uppsvällda är oklart men fortfarande är de 200 fler än de på Facebook.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Myspace

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.