Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Slutsprayat för Skunk

Publicerad: 18 juni 2010, 13:00

Communitydöden fortsätter på nätet. Både Lunarstorm och Playahead har försvunnit och nu läggs även Sprays sajt Skunk ner. – Varumärket är starkare än användningen. På slutet var det bara några tappra kvar, säger Sprays vd Patrik Johansson till Computer Sweden.


Ämnen i artikeln:

Spray

Beskedet kom idag. Skunk stängs den 30 juni.
”Skunk har sedan starten 1998 varit, tack vare er skunkar, ett fantastiskt community. Vi vill tacka för ett decennium av struntprat, dagboksskrivande och sköna bekantskaper” skriver Spray på Skunks förstasida.

De missnöjda medlemmarna gjorde vad dagens nätvana medborgare gör för att skapa opinion – de startade Facebookgrupp. Där blandas just nu planer på att köpa upp sajten själv med uppgivna utrop kring hur meningslöst internet är utan Skunk.

Ironiskt nog menar Patrik Johansson att det är just det vansinnigt populära Facebook som har tagit livet av communitysajterna.

Andreas Häggström är chefredaktör på nättidningen Devotion Magazine och har varit på Skunk till och från i stort sett sedan dag ett.
– Det är svårt att förklara betydelsen, men många anser att om man lägger ner Skunk kan man lika gärna lägga ner internet.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Spray

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.