Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Snart finns Säpo på Twitter

Publicerad: 10 juni 2014, 08:23

Säpos logo.

Som Resumé tidigare har berättat har CIA:s nya konton på Twitter och Facebook blivit en stor succé. Snart tar även Säpo klivet ut på sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Säpo

Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA gjorde nyligen officiell entré på sociala medier, och blev en succé direkt. Under de första 50 minuterna fick kontot 50 000 följare.

Syftet för CIA, som också öppnat ett konto på Facebook, är att kunna nå ut med sitt budskap och få en direktlinje till allmänheten. Den första tweeten i fredags var: "Vi kan varken bekräfta eller förneka att detta är vår första tweet".

Snart kommer Säpo, den svenska Säkerhetspolisen, att gå i samma fotspår

– Vi har i dagsläget inget lanseringsdatum, men ni kommer att se Säkerhetspolisen på Twitter inom en snar framtid, säger Fredrik Milder pressekreterare på Säpo till Metro.

Kontot kommer att ha en liknande funktion som för CIA, ett sätt att sprida information och kunskap om myndighetens verksamhet.

Vilka risker kan det finnas med att som underrättelsetjänst ha ett Twitterkono?
– Det är viktigt att alla tips som lämnas till Säkerhetspolisen går via formella vägar. Tips ska inte gå till ett kommande twitterkonto utan direkt till Säpos mejl, växel, registrator eller andra kanaler, säger Fredrik Milder till Metro.

Troligtvis kommer Twitternamnet att bli @Säpo eller @Säkerhetspolisen, enligt Metro.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Säpo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.