Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Spel om pengar på Facebook

Publicerad: 7 augusti 2012, 13:13

Spel om pengar introduceras på Facebook.

Nu lanseras den första Facebook-appen där man spelar om riktiga pengar. Men än så länge finns den bara i Storbritannien.


Den nya spelappen heter Bingo Friendzy och är utvecklad av det brittiska företaget Gamesys. Appen, där man spelar om pengar, ska bara vara tillåten för användare över 18 år.

Facebook säger att endast brittiska medlemmar ska kunna använda den på grund av att landets spelregler är väl lämpade. I USA finns det lagstiftning som gör det praktiskt taget omöjligt att släppa den.  
– Spel om pengar är populärt och välreglerat i Storbritannien. Vi tillåter en partner att erbjuda sina spel till Facebook-användare på ett säkert och kontrollerat sätt, säger Facebooks talesperson till BBC.

Zynga, som är den största spelleverantören på Facebook, har tidigare sagt att även de planerar att släppa versioner av sina spel där det går att spela om pengar under nästa år.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.