lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Sprider kunskap om riktad annonsering

Publicerad: 6 oktober 2014, 09:40

En av annonserna.

Med en ny kampanj vill IAB och Sveriges Annonsörer berätta om fördelarna med riktad annonsering. Flera mediehus upplåter annonsutrymme för att sprida budskapet.

Ämnen i artikeln:

IABSveriges Annonsörer

FT

Fredrik Thambert


Det råder delade meningar kring riktad annonsering. Kritikerna brukar lyfta fram integriteten på nätet som riskerar att hotas, medan förespråkarna menar att det enbart skapar fördelar för konsumenterna.   

Den nya kampanjen ingår i ett självregleringsinitiativ som stöds av EU-kommissionen, och de som klickar på annonserna hamnar på en kampanjsajt som förklarar hur riktad annonsering fungerar och att du som konsument kan välja att inte ta emot det.

– För det första hjälper reklam till att betala för innehåll och tjänster konsumenterna får för liten eller ingen kostnad, och riktade annonser är mer relevanta för användarens troliga intressen. Det andra är att riktad annonsering inte bygger på någon personlig information som identifierar en användare, utan är baserad på de platser som tidigare besökts av användaren, säger Charlotte Thür, vd på IAB Sverige, i ett pressmeddelande.

Annonserna som är framtagna av Mediacom kommer att synas på bland annat Aftonbladet och Nyheter24.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev