Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Stampen satsar 60 miljoner på webben

Publicerad: 24 september 2008, 13:58

Lantsortspressen går nu på en rejäl offensiv på webben. Utvecklingsbolaget MktMedia har utvecklat ett gemensamt system för 47 tidningar.


Bosse Svensson är vd på Mktmedia.

Projektet beskrivs i ett pressmeddelande som Mediasveriges största webbsatsning. Om det är sant beror lite på hur man räknar, men det är en rejäl slant som Bosse Svensson, vd på Mktmedia satsat.
– På året rör det sig om runt 60 miljoner kronor.

För de pengarna har nu 47 lokaltidningar som ägs av Stampen och Mittmedia, samt Eskilstuna-Kuriren fått ett gemensamt webbsystem. Även driften kommer att ske centralt.
– Självklart sparar vi pengar, men det är inte det stora syftet. Det är att ta en lika stor del av internetannonspengarna som vi idag tar av tidningsannonseringen.

Det finns också stora förhoppningar på att trafiken på sajterna ska öka. Idag har de 47 tidningarna tillsammans runt 1,2 miljoner unika webbläsare per vecka.
– Den siffran tror jag att vi kan fördubbla ganska enkelt.

Med ökad trafik ska också försäljningen öka. Idag säljer både Citypaketet och Internetsäljarna webbannonser för tidningarna.
– Vi är inte riktigt klara med vår säljorganisation. Det är något vi tänker på just nu.

Fram till årsskiftet kommer lanseringen av det nya systemet att ske. Sist ut är GP.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.