Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Storföretagen kampanjar mot övervakning

Publicerad: 9 juni 2014, 13:40

Edward Snowden

Foto: Skärmdump från intervjun med Glenn Greenwald och Laura Poitras den 6 juni 2013

Google, Mozilla och Twitter hör till de företag som står bakom ideella Fight for the Futures och Center for Rights initiativ "Reset the Net" som gör det möjligt för alla att gratis och enkelt kryptera allt.


Ämnen i artikeln:

TwitterEdward SnowdenGoogle

För ett år sedan blev Edward Snowden världsberömd när han trädde fram som den ansvarige bakom NSA-läckan. För att uppmärksamma NSA-läckans årsdag har en rad företag och organisationer lanserat app-samlingen "Privacy Pack" som gör det möjligt för alla att gratis och enkelt kryptera allt, skriver DN.

Företag som Google, Mozilla och Twitter och organisationer som Amnesty, Greenpeace och Electronic Frontier Foundation hör till de företag som står bakom ideella Fight for the Futures och Center for Rights initiativ "Reset the Net".

Målsättningen för initiativtagarna har varit att alla, oavsett digital kompetensvå, ska kunna skydda sina privata förehavanden från myndigheter.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

TwitterEdward SnowdenGoogle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.