Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Stort ras för Instagram efter nya policyn

Publicerad: 2 januari 2013, 10:43

Fotodelningssajten Instagram lanserade en ny policy för användning av privata bilder i december. Fotodelningstjänsten mötte snabbt kritik och tappade nära en fjärdedel av användarna


Ämnen i artikeln:

Instagram

I mitten av december införde Instagram en ny policy. De nya reglerna innebar att den sociala plattformen kunde använda bilderna i reklam – utan ersättning till fotografen.

Resumé pratade med Lotta Schwarz, ordförande på Svenska Fotografers förbund, SFF, som var skarp kritisk.

– Det är ett riktigt fult tilltag och visar att man struntar i användarna, sade hon till Resumé då.

Det är fler reagerade på den nya policyn. Instagram tappade nära en fjärdedel av sina användare efter implementeringen av policyn. De nya reglerna drogs sedan tillbaka.

Men skadan var redan skedd. Flera användare var rädda för att deras bilder skulle användas i reklamsyfte. Enligt App Data, som mäter nätaktivitet minskade antalet dagliga användare under en vecka från 16,4 till 12,4 miljoner. Det skriver TT.

Instagram, som ägs av Facebook, menade att siffrorna var felaktiga och hävdade att användarna fortsätter att strömma in i stadig takt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Instagram

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.