Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Stureplansprofil gör travsåpa

Publicerad: 9 december 2010, 15:04

ATG:s produktionsbolag Kanal 75 vill nå en större målgrupp. Receptet är en såpa där nattklubbschefen och Stureplansbloggaren Anna Hibbs ska göras till travproffs.


Ämnen i artikeln:

Kanal 75Aftonbladet.se

Anna Hibbs byter Stureplan mot skitiga stall på landsbygden i ny såpa.

Kanal 75 vill locka in fler i travvärlden och har varit självkritiska.

– Inom trav- och galopp-TV är vi traditionellt bra på att göra program för de redan kunniga och initierade tittarna. Däremot är vi inte alls lika duktiga på producera ”lättare” program, säger Niclas Andersson vd på Kanal 75.

Därför har de nu producerat travsåpan ”Stureplan-Solvalla” som ska sändas i 14 avsnitt på Aftonbladet.se med start idag.

Anna Hibbs som är nattklubbschef på White Room får flytta ut till travkusken Claes Sjöströms gård på landet där hon ska läras upp i travandets ädla konst.

Även WebVision och 2am har hjälpt till med produktionen.

– Vi tror och hoppas att den här serien kan ge en liten annan bild av travsporten. Serien är gjord med glimten i ögat, men det finns även en form av utbildning inbäddat, säger Patrik Thornéus projektledare på WebVision.

”Stureplan-Solvalla” är första programmet i en större webb-tv-offensiv från Kanal 75:s sida. De håller på att ta fram fler nya format för att väcka travintresset i landet.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Kanal 75Aftonbladet.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.