Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Svag rapport från Eniro

Publicerad: 28 april 2010, 06:12

Katalog- och sökbolaget Eniro tappar intäkter i snabb takt. Det visar rapporten för första kvartalet som presenterades på onsdagsmorgonen.


Ämnen i artikeln:

Jesper Kärrbrink

Jesper Kärrbrink vd på Eniro.

Första kvartalet 2009 drog Eniro in 1 442 miljoner kronor. När det var dags att summera årets första kvartal har försäljningen minskat till 1 267 miljoner kronor, en minskning med hela 12 procent.

De minskade intäkterna slår också hårt mot bolagets lönsamhet. Första kvartalet ifjol landade resultatet på ebitda-nivå på 285 miljoner kronor. I år har det sjunkit med över 100 miljoner till 170 miljoner kronor.

Vd Jesper Kärrbrink säger i en kommentar till siffrorna att minskningen dels beror på en generell efterfrågeminskning och dels på sammanslagningen av försäljningen av offline och online. Detta har inneburit en hel del intern utbildning vilket gjort att säljarna varit mindre aktiva.

Framöver är dock vd:n positiv och tror att bolaget ska kunna få upp farten. Intäkterna ska bara falla mellan 5 och 10 procent när 2010 summeras.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Jesper Kärrbrink

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.