Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SvD samlar opinionen

Publicerad: 30 augusti 2010, 13:38

Nu tar Svenska Dagbladet ett samlat grepp om sina opinions- och debattartiklar.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Anders Haraldsson. Foto: SvD.

På onsdag rullar tidningen ut den nya satsningen på webben. Den innebär att allt opinionsmaterial samlas på en undersajt med en egen startsida. Innehållet kommer bland annat att hämtas från ledarskribenterna, brännpunkt, kulturdelen och andra debattartiklar.

– Vi ville tillsätta en redaktör som samlade allt på en sida. Tidigare har det legat utspritt på sajten, säger Fredic Karén, chef för Svd.se.

Han menar att opinionsmaterialet har varit populärt bland läsarna och att det finns en tydlig målgrupp för den nya satsningen. Tanken är att dagsaktuella ska tas upp och fyllas på under dagen.

– Vi ville kunna ge en motbild på nätet och driva samtal under dagen, säger Fredric Karén.

Lanseringen kommer att ske med hjälp av puffar på Svd.se:s startsida och egenannonsering i papperstidningen. Tajmingen inför valet är perfekt, enligt Fredric Karén.

– Vi ville komma igång nu innan valet för att få lite gratisskjuts under hösten, säger han.

Ansvarig för projektet blir Anders Haraldsson som närmast har arbetat som nyhetsredaktör. Till sin hjälp får han Carina Stensson som är redaktör på SvD Brännpunkt. De kommer tillsammans att hålla kontakten med kultur- och debattredaktionen samt ledarredaktionen och fristående skribenter för att samla dagsaktuella debatter på sajten.

Till en början kommer materialet främst att hämtas internet men på sikt kan det bli aktuellt att anlita externa debattörer.

– Jag tror att vi kommer att få ett bra tryck under hösten med de skribenter vi har. Men vi kommer att efterlysa externa debattörer och bjuda in läsarna att delta, säger Fredric Karén.

De främst konkurrenterna är Dagens Nyheter, SVT:s Debatt och Newsmill. Men enligt Fredric Karén finns det redan en position att inta bland de redan befintliga besökarna på Svd.se.

– Vi har sett genom våra egna mätningar att opinionsmaterialet är populärt bland läsarna på sajten, säger han.

Resume.se har utan framgång sökt Anders Haraldsson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.