Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Svensken som har störst inflytande på Wikipedia

Publicerad: 13 juni 2014, 06:41

Carl von Linné på 100-lappen

Foto: Colourbox

Den svenske naturforskaren och pionjären Carl von Linné är historiens mest inflytelserika person. I alla fall om man tar hänsyn till länkarna inom Wikipedia. Men i sitt eget hemland är han inte störst.


Ämnen i artikeln:

Wikipedia

Det smått ofattbara resultatet presenteras i en rankning över de personer som är mest länkade. Bakom analysen står Young Ho Eom, forskare vid universitetet i Toulouse. Underlaget är 24 versioner av Wikipedia med olika språk, skriver Washington Post.

Carl von Linné, forskningspionjären på den svenska 100 kronorssedeln som är mest känd för den vetenskapliga benämningen på växter och djur.   Han är flitigt citerad och länkad eftersom personer på andra sidor har gjort vetenskapliga arbeten som innefattar växter och djur Carl von Linné har gett namn åt.

Men i Sverige är han inte störst. Carl von Linné hamnar först på femte plats efter August Strindberg, Astrid Lindgren, Carl XVI Gustaf och Bob Dylan.  När en närbesläktad undersökning gjordes 2010 toppades listan av Jesus, Napoleon och William Shakespeare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Wikipedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.