Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SVT lanserar nyhetsapp

Publicerad: 9 december 2013, 11:47

Så här ser appen ut

SVT släpper en nyhetsapp för mobilen. Tanken är att den ska vara användarvänlig och vara enkel att hitta. Här erbjuds användarna flashar vid viktiga nyhetshändelser.


Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVT

– Mobilen är en självklar del i publikens nyhetsvardag. Vår publik ska kunna få en fullödig webbupplevelse med både text, bild och video, var de än befinner sig, säger Olov Carlsson, divisionschef för SVT Nyheter i ett pressmeddelande.

För att förbättra upplevelsen har utbudet i den mobila nyhetstjänsten skruvats upp för att lyfta fram de artiklar som publiken har mest nytta av i sin mobil – ett "just nu-fokus" med enklare navigering.

– Nu tar vi ytterligare ett steg i det som alltid varit självklart för oss: att finnas där publiken är. Vi följer publikens beteenden, för att kunna tillhandahålla våra kanaler och tjänster så att så många som möjligt kan ta del av dem. Det är nödvändigt för att vi ska fortsätta leva upp till vårt uppdrag och en förutsättning för att vi ska kunna vara finansierade med licens, säger Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud på SVT och fortsätter:

– Vi eftersträvar enkelhet i alla våra tjänster. Vi har haft stora framgångar med SVT Play och nyare tjänster som Öppet arkiv. Nu fortsätter vi vår resa där vi vidareutvecklar våra erbjudanden både publicistiskt och tekniskt, säger Lena Glaser.

Appen finns för Android, Windows Phone och IPhone.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.