Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SVT-sajt prisades i Prix Circom

Publicerad: 19 maj 2009, 06:49

”En mycket bra och lättnavigerad regional nyhetssajt”. Så börjar motiveringen som gav SVT Västerbottennytt nästa högsta priset i webbkategorin i Circom Prix 2009.


I helgen avgjordes det vilka som fick grand prix i Circom. SVT plockade hem ett hedersomnämnande för svt.se/vasterbottensnytt. Det var det enda svenska bidraget som prisades i år. Vinsten i webbkategorin gick till Irländska RTE:s ungdomssajt ”RED”.

– Jag är jätteglad och jättestolt. Det här uppmuntrar oss att fortsätta på den inslagna vägen att göra vårt material mer och mer lättillgängligt på olika plattformar, säger Eva-Britt Lennelöv, redaktionschef på Västerbottensnytt, till svt.se.

Totalt skickades det in 132 bidrag från tjugo olika länder till tävlingen. Tävlingen arrangeras varje år av det europeiska tv-samarbetet Circom.

Motiveringen till SVT:s pris:

”En mycket bra och lättnavigerad regional nyhetssajt. Nyheterna som uppdateras regelbundet dominerar sajten, men man får även inblickar i det vardagsliv som är typiskt för regionen.
Det finns gott om multimedialänkar, djuplodande artiklar och interaktivitet för besökarna. Länkar som ’På dans med Kurt’, Revyerna i Västerbotten och lokala sportnyheter lyfter fram den lokala anknytningen. Sajten har en personlig framtoning eftersom olika medarbetare ger olika kampanjer ett ansikte. SVT Play är enastående och lätt att använda för att hitta olika inslag.”

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.