lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SVT snart ikapp Youtube

Publicerad: 3 september 2009, 12:43

På ett år har antalet svenskar som tittar på webb-tv mer än fördubblats.
Under andra kvartalet var det 3,8 miljoner svenskar mellan 15 och 74 som tittade på rörlig bild på nätet.
Det visar en färsk undersökning från Mediavision.

Ämnen i artikeln:

Mediavisionwebb-tv

TR

Tobias Rydergren


Youtube är fortfarande den största kanalen med en månadsräckvidd på 1,85 miljoner tittare i månadsräckvidd. SVT är inte långt efter med 1,82 miljoner. Public Service ökar dessutom betydligt snabbare. Samma tidpunkt i fjol hade public service bara 600 000 tittare.

Då var Aftonbladet lite större än SVT. Men kvällstidningen har nu blivit omkörd och får nöja sig med 1,35 miljoner. TV4 kommer numera inte långt efter med 1,25 miljoner tittare.

Kanal 5 har tagit sig fram till femteplatsen och har därmed passerat Expressen. TV3 har tredubblat tittandet, men är fortfarande minst av de mätta kanalerna.

– Webb-tv blir alltmer ”vanlig” tv. Vi ser tydligt att intresset öka för att titta på tv när man vill, friare från kanalernas tablåer. Utvecklingen har varit stark under våren och då framförallt drivits av att alltmer traditionellt tv-innehåll erbjuds i webb-tv. Att internationella storproduktioner nu görs tillgängliga kommer att driva utvecklingen ytterligare, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision i en kommentar till de nya tittarsiffrorna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev