Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SVT suddar ut Ola Lindholm

Publicerad: 18 maj 2011, 18:14

Efter det positiva knark-testet tar SVT nu bort alla avsnitt av ”Wild Kids”, även de avsnitt som redan sänts Man tar också bort stillbilder på programledaren.


Ola Lindholm Foto: SVT

Det är SR-programmet ”Medierna” som rapporterar om vad de kallar en ”Sudda Ola-operation”. Det har tidigare rapporterats att SVT stoppat de två sista avsnitten av programmet ”Wild Kids”, som leds av Ola Lindholm.

Enligt ”Medierna” har alltså även de tidigare avsnitten av programmet plockats bort.   Försöker man se något av programmen möts man av meddelandet att videon saknas. Även stillbilder på programledaren har plockats bort.

Programmet rapporterar också att beslutet varit mycket omdiskuterat internt på SVT.

I programmet intervjuas SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagoe. Hon menar att anledningen till SVT tagit bort material som redan sänts beror på att man inte gör någon skillnad mellan broadcast och on demand.

På frågan om inte SVT borde stå bakom sina anställda, åtminstone fram till en eventuell dom, säger hon:

– Det är en svår avvägning och jag har stor respekt för de som tycker att vi borde gjort ett annat val, säger Helga Baagoe till "Medierna".

Hon ställer sig också frågande till vilka signaler det hade sänt ut till barnpubliken om inte SVT tagit bort materialet.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.