Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

"Ta bort artikeln"

Publicerad: 9 september 2008, 07:49

Idag har ekonomisajten Realtid.se avslöjat att Tele2:s dotterbolag Optimal Telecom jobbar med bolag som anställer 14-åriga säljare. Nu har det kommit krav från telejätten på att artiklarna ska raderas.


Bernt Hermele reporter på Realtid.se.

Realtid.se har granskat Optimal Telcom ett dotterbolag till Tele2. I artiklar har sajten avslöjat hur ungdomar utnyttjas för att sälja telefonabonnemang. Realtid.se har också låtit en reporter, som utgett sig för att vara 14 år gammal, söka jobb på säljbolaget Sweden2 som i sin tur anlitas av Optimal Telecom.

Efter sajtens avslöjande lovade Optimal Telecoms vd Johannes Boson att avsluta alla samarbeten med Sweden2.

Därmed borde saken vara utagerad. Men då blev Bernt Hermele, reporter uppringd av Susanne Aldering, på Tele2 som presenterade sig som HR-expert.
– Först krävde hon att vi skulle ta bort bilden på Lars-Johan Jarnheimer, eftersom han inte var vd på Tele2 längre. Jag sa då att vi skriver att han är styrelseordförande för Optimal Telecom, en uppgift jag fick av Johannes Boson igår.
– Sedan krävde hon att vi skulle radera bilden på Boson för att den var gammal. Efter det tyckte hon att det var lika bra att vi raderade hela artikeln.

Vad svarade du på det?
– Jag blev helt chockad och försökte förklara att det var en tidningsredaktion hon ringde till. Men hon förklarade bara att hon hade mycket att göra.

Resume.se ringer upp Susanne Aldering.
– Det var inte den artikeln som skulle bort.

Vad menar du?
– Det var inte på Realtid som artikeln skulle raderas. Det blev fel.

Vad är det för en artikel som ska raderas då?
– Det är på en annan sajt, Det skrivs mycket om Tele2. Du vet hur det är allt går så snabbt nu för tiden. Trevlig helg.

Artikeln som Tele2 ville radera

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.