Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

"Tre har sagt upp prenumerationen"

Publicerad: 10 maj 2011, 08:41

I fredags åtalades Ola Lindholm för ringa narkotikabrott. Sedan dess har han fått ta en time out från jobbet som chefredaktör på Kamratposten. På KP-webben har man redan plockat bort Ola Lindholms bild från redaktionsrutan. – Tre har sagt upp prenumerationen, jag är säker på att tidningen kommer att överleva detta, säger Åsa Rydgren, Kamratpostens publisher, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ola LindholmKamratposten

Ola Lindholm. Foto: Scanpix.

På KP:s webb har man redan plockat bort Ola Lindholms bild från redaktionsrutan.  Lukas Björkman är numer t f chefredaktör på tidningen under Ola Lindholms time out.

Hur ser verksamheten ut nu?
– Verksamheten fortlöper precis som planerat, t f chefredaktör Lukas Björkman och redaktionen på både tidning och webb har full kontroll, säger Åsa Rydgren, Kamratpostens publisher, till Resume.se.

– På KP-webben jobbar vi alltid intensivt med hög närvaro och säkerhet, det är bland annat därför vi har blivit utvalda till Sveriges säkraste sajt för barn och ungdomar av Medierådet. Under dessa dagar, då många barn undrar vad som händer kring Ola (Lindholm), har vi ökat bevakningen ännu mer, till och från har fem personer jobbat nästan dygnet runt med att besvara alla frågor och ha kontakt med barnen.

– Våra moderatorer slussar även vidare medlemmar till sajter där de också kan få hjälp och stöd, t ex BRIS och tjejjouren.se.

Varför gick Ola ut på KP:s sajt och kommenterade det som har hänt?
– Kamratposten har ca 60 000 prenumeranter, varav många ser KP-webben som ett slags fritidsgård på nätet. Innan Ola tog time out kan man säga att han var deras fritidsledare där. Självklart är det också till KP-webben de söker sig till när de nu haft frågor om vad som händer kring Ola, därför lät vi honom lägga ut sitt svar på KPwebben.

Hur kommer ni att förklara detta för barnen i nästa tidning?
– Det är upp till redaktionen att diskutera och bestämma.

Hur har läsarreaktionerna varit?
– Läsarna - barnen - är ofta coolare än vuxna, så även i detta fall. Jag tror att tre personer har sagt upp prenumerationen hittills. Kamratposten har funnits i 119 år, och gjorde all time high förra året. Jag är säker på att den kommer överleva även detta.

Åsa Rydgren är även publisher för titlarna Vi Föräldrar, Mama,  Family Living, Allt om Resor och ToppHälsa.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Ola LindholmKamratposten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.