Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Tungt bakslag för Eniro

Publicerad: 1 juni 2010, 07:54

Sökföretaget Eniro riskerar en rejäl skattesmäll. Den norska verksamheten har upptaxerats med 231 miljoner norska kronor. Aktien har rasat 30 procent under morgonen.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Eniros vd Jesper Kärrbrink.

Bakslagen fortsätter för sökföretaget Eniro. En svag kvartalsrapport gjorde att aktien rasade. Nu sänks prognosen ytterligare, eftersom den svaga efterfrågan fortsätter. Tidigare har bolaget meddelat att omsättningen kommer att krympa med mellan fem och tio procent i år. Nu kan tillväxten bli ännu lägre skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Och som om inte detta vore nog kommer nu alltså ett besked från norska skattemyndigheten att Eniro kan komma att upptaxeras rejält. Företaget kommer att bestrida myndighetens krav. Men företaget kan bli tvingade att betala beloppet omgående om skattemyndigheten verkställer sitt beslut. Detta skulle självklart påverka Eniros kassaflöde och bolaget har nu informerat sina långivare om att de eventuellt måste öka skulderna.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.