Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Tv-tungviktarens attack mot Google

Publicerad: 6 augusti 2014, 08:11

Kurt Sutter

Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Succéserien Sons of Anarchys manusförfattare Kurt Sutter går till hård attack mot Google i ett öppet brev som publiceras av tidskriften Variety.


Ämnen i artikeln:

GoogleSons of Anarchy

Kurt Sutter skriver exempelvis att nätjätten Google håller på att "förstöra vår konstnärliga framtid och våra barns och barnbarns framtid".  

Enligt Kurt Sutter investerar Google "tiotals miljoner dollar varje år på att urholka upphovsrättslagar" och anser att någon omedelbart måste säga stopp.

"Om det inte sker kommer det att bli en härva som kommer att ta 40-50 år att nysta upp", skriver han och passar på att jämföra it-jättens tillvägagångssätt med hur tobaksindustrin arbetade hårt för att övertyga allmänheten om att rökning är ofarligt på 1950-talet.

Kurt Sutter avslutar brevet med att skriva att han inte är orolig för sin egen del, men att han spår en framtid där kreativa människor kommer att stå utan ersättning för sitt arbete.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

GoogleSons of Anarchy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.