Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Två tungviktare lämnar DI

Publicerad: 18 september 2009, 05:38

Martin Ahrend, vd för DI.se och Mats Göthlin, it-chef kommer att lämna Dagens Industri. Nya vd:n Casten Almqvist blir därmed kommersiellt ansvarig för både papperstidningen och sajten.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistMartin AhrendDagens Industri

Martin Ahrend lämnar Di.se, där han är vd.

För några veckor sedan stod det klart att Gunilla Herlitz, vd och chefredaktör på Dagens Industri lämnar tidningen för Dagens Nyheter, där hon får samma roll. Redaktionschefen Peter Fellman utsågs till hennes efterträdare på chefredaktörsstolen och Casten Almqvist affärsområdesansvarig för Business Press blir ny vd.

Nu sker ytterligare en förändring på Dagens Industri. Martin Ahrend, vd för DI.se kommer att lämna tidningen vid årsskiftet. Det gör även Mats Göthlin som är tidningens it-chef.
– De ska på sikt bygga upp ett affärsområde inom Bonnier där vi samlar teknik och försäljning för våra online-verksamheter, säger Casten Almqvist.

Det nya affärsområdet har två viktiga uppgifter. Dels ska det spara pengar genom att effektivisera teknik och sedan ska mer pengar dras in genom ett samlat grepp över försäljningen.
– Det blir en verksamhet främst för den svenska marknaden och vi får se hur stort det blir. Men det är en långsiktig satsning som kommer synas först om några år, säger Casten Almqvist.

Casten Almqvist blir ansvarig för det nya affärsområdet, som än så länge inte har något namn. Om han blir vd för DI.se är inte klart i dagsläget.
– Vi har inte diskuterat detta färdigt ännu, men vi kommer dock inte lansera någon ny person.Det troliga blir att jag själv blir vd eller arbetande ordförande. Nästa steg är en diskussion med våra fackliga representanter.

Enligt uppgifter till Resume.se kommer Dagens Industris tv-satsning att krympa betydligt nästa år. Då går det avtal om en halvtimmes sändning i TV8 som kanalen vilar på idag ut. Och det är oklart om det blir förlängt.
– Det finns inga beslut fattade om några förändringar av tv-verksamheten, säger Almqvist.

Dagens Industri och DI.se kommer även framöver att ha var sin chefredaktör.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.