Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Twitter köper byrå för sociala medier

Publicerad: 12 februari 2015, 11:57

Twitter vill få in mer pengar.

Foto: Colourbox.

Twitter lägger vantarna på sociala medier-byrån Nische för minst 30 miljoner dollar. Deras specialitet är att koppla ihop stjärnor i sociala medier med annonsörer.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Nische har som specialitet att koppla ihop människor med stora följarskaror i sociala medier med varumärken. Affärsmodellen bygger på att annonsörer betalar pengar till Nische som i sin tur för dem samman med passande sociala medier-stjärnor.

Verksamheten startade så sent som 2013 men har redan lyckats etablera sig och tagit in fyra miljoner dollar i riskkapital.   Nu köper Twitter upp hela den New York-baserade byrån. Enligt Recode landar köpesumman på minst 30 miljoner dollar, men kan stiga till så mycket som 60 miljoner.

För Twitters del innebär köpet att de nu satsar på att få igång sin annonsaffär på riktigt. Framför allt pekas Vine ut som en plattform där det finns stor outnyttjad potential.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.