Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Twitterhatet mot damlandslaget

Publicerad: 11 juli 2013, 09:25

Metros sociala media-redaktör sammanställde de hatfylld tweeten

Foto: Jack Werner

En sammanställning av hatfyllda twitterinlägg mot svenska EM-landslaget väcker stor förbittring i sociala medier


En och en halv miljon följde svenska damfotbollslandslagets match mot Danmark i går, vilket visar att intresset för damfotboll börjar bli riktigt stort.

Men det är inte alla som gläds åt damfotbollen. Metros sociala media-redaktör Jack Werner sammanställde en bild av hatfyllda twitterinlägg som just nu uppmärksammans stort på sociala medier.

Inlägg som "Snart dags för alla fula kossor som ska ut på åkern och spela lite boll", "Ni våldför er på Gamla Ullevi, era flator!" och "Alltså Sveriges horor hur kan dom slå såna straffar hahaha vilka jävla nollor alltså", alla skrivna av män som står med sina namn, fyller bilden.

– Idén att göra så här är vare sig ny eller banbrytande, säger Jack Werner. Efter ett större kulturellt fenomen kan man alltid fånga in idioter i ett nät. Efter matchen gjorde jag helt enkelt en sökning på vissa ord och fick fram det här.

Han är inte förvånad över att de här twitterinläggen dök upp. Det är attityder som finns i samhället, men som få går ut med offentligt.

– Många tror att internet är en plats där det varken finns konsekvenser eller regler, säger han. Några av twittrarna är nog lite förvånade när de ser att deras namn och tweets dyker upp här och var på facebook och andra ställen.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.