Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Twittrade Top Gun — bild för bild

Publicerad: 3 mars 2014, 12:00

Skärmdump från @555uhz Twitterkonto

Filmbolaget Paramount Pictures har lyckats få ett Twitterkonto stängt efter att innehavaren lagt ut filmen Top Gun en bildruta i taget.


@555uhz heter Twitterkontot som gett Paramount Pictures huvudvärk den senaste månaden. Innehavaren av kontot har nämligen lagt ut Tom Cruises genombrottsfilm Top Gun från 1986 — bildruta för bildruta, inklusive undertexter på engelska.

Tilltaget fick Paramounts advokater att skriva till Twitter och begära att kontot skulle stängas ned, med hänvisning till att innehavaren gjorde intrång i Paramounts upphovsrätt.

Trots att även en bildruta kan betraktas som upphovrättsintrång är det många på twitter som anser att Paramount är onödigt stränga och ser det som ett, möjligen märkligt, men dock konstprojekt.

Innan Twitter stängde kontot och bilderna började försvinna hande @555uhz lagt ut nästan 1600 bilder och kontot hade 5200 följare. Sajten Torrenfreak har räknat ut att det skulle ta till december 2014 innan filmen var helt utlagd.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.