Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Uppsägningsdansen sprider sig som en löpeld

Publicerad: 1 oktober 2013, 11:20

Foto: Marina Shifrin hyllas för uppsägningsdansen.

I lördags sa Marina Shifrin upp sig från sitt jobb som videoproducent med en dansvideo på Youtube. Nu hyllas hon som en hjälte i sociala medier och hennes film har blivit viral.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Marina Shifrin jobbade som videoproducent på den Taiwanesiska bolaget Next Media Animation i två år. I lördags lämnade hon in sin avskedsansökan i form av en dansvideo på Youtube.

Hennes video har nu blivit viral och har snart setts 5 miljoner gånger på Youtube. Den sprids som en löpeld i sociala medier och Marina Shifrin hyllas som en hjälte.

Själv säger hon i en skypeintervju med Huffington Post att hon tröttnade på att den enda responsen från hennes chefer var frågor om hur många klick hennes filmer fick, så hon bestämde sig för att satsa på att säga upp sig med en rejäl klickis.

Hon hade också tröttnat på att jobba 17 timmar om dygnet utan lunchpaus och hela tiden få nya arbetsuppgifter och ansvarsområden utan att få betalt för det.

Marina Shifrins närmaste planer är att flytta hem till USA och börja söka jobb. Och med tanke på hur många som redan kontaktat henne på Twitter lär det inte ta så lång tid.

Eller som hon säger i en tweet apropå hyllningarna:

"You're making me blush. Maybe I can get a job AND A MAN out of this video."

[UPPDATERING] Marina Shifrins chef har nu svarat med en egen dansfilm

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.