Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

"Varför ska twittrare jobba gratis åt er?"

Publicerad: 2 mars 2010, 11:50

I måndagens tidning citerade Expressen ett Twitterinlägg från komikern Magnus Betnér.
Men det blev lite fel i översättningen.
Något som fått komikern att surna till.


Ämnen i artikeln:

ExpressenMagnus BetnérTwitter

”Tycker att om @expressen ska skriva av twitter i sin tidning så ska de skriva som det står. (Och ännu hellre dra åt helvete naturligtvis)”, skriver han på Twitter.

Inlägget han syftar på är ” Skiing with kids. It's definetly not skiing. Still fun though.” På Expressens nöjessida blev det:
”Åker skidor med barnen. Eller vet inte om man kan kalla det skidåkning, men i alla fall…”

Magnus Betnér får svar från Emanuel Karlsten, Expressens redaktör i sociala medier, som undrar vad han är upprörd för. Betnér svarar att han inte är speciellt upprörd av felöversättningen utan snarare att tidningen tar upp spaltutrymme för meningslös skit.

Karlsten kontrar med att den meningslösa skiten finansierar den dyrare journalistiken, som bevakningen i Afghanistan och att tidningen är en helhet. Han skriver också att tidningen har fyra sidor om jordbävningen i Chile något som inte säljer tidningar. Det gör däremot Betnérs skvaller, enligt Karlsten.
”Det tror jag knappast att det gör, men om så vore fallet borde jag väl ha betalt? Varför ska twittrare jobba gratis åt er?”, kontrar Betnér på Twitter.

Därefter hånas Betnér förslag om att ta betalt av Expressens politiska reporter Niklas Svensson. Han kallar också Betner för märklig och humorlös.

Magnus Betnér svarar att han inte vill bli ha betalt och att han inte heller vill vara med i Expressen. Han frågar också Niklas Svensson om han har kvar sin patetiska skvallerblogg om politiker.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.