Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Världsartisterna nobbar Spotify

Publicerad: 27 november 2012, 16:20

Omslaget för Rihannas album "Unapologetic"

Nyligen släppte Rihanna sitt sjunde album "Unapologetic". Men skivbolaget och superstjärnan står fast vid beslutet att hålla plattan borta från Spotify. Samma beslut tog Taylor Swift med sin senaste skiva "Red".


Ämnen i artikeln:

SpotifyRihanna

För en tid sedan gjorde Rihanna ett stopp i Stockholm och Berns under sin världsomspännande turné. Den 19 november var det release för artistens sjunde studioalbum "Unapologetic".

Men på nätet kan hennes fans ännu inte ta del av Rihannas nya låtar. Det skriver den brittiska sajten Digital spy.

Skivbolaget Def Jam och superstjärnans beslut att inte tillgängliggöra skivan för streaming online upprör fansen.

"Vad händer. Jag ser ingen anledning att betala för Spotify om jag inte kan få den musik som jag vill ha", skriver en användare på Spotifys forum.

Nyligen valde även Taylor Swift att hålla sitt nya album "Red" borta från onlinetjänster inom en överskådlig framtid. Countrysstjärnans skivbolag förklarade då beslutet.

–  Vi kommer inte att lägga upp våra nyaste skivsläpp på Spotify. Varför kan vi inte lära oss av filmindustrin. Om vi bara slänger ut allting är vi körda.

I en intervju med Rollin Stone angående Spotifys effekter på skivförsäljningen använder företagets analys- och utvecklingschef Sachin Doshi gruppen Mumford & Sons senaste album "Babel" som exempel på hur streamingtjänster kan trigga försäljningen.

Albumet nådde åtta miljoner lyssningstillfällen under sin första vecka på Spotify och lyckades därtill sälja i 600 000 exemplar i USA och ytterligare 159 000 i Storbritannien under samma period.

– Det visar att streamingtjänster inte påverkar albumförsäljningen negativt, det kan tvärtom ses som ett komplement för det ordinarie skivsläppet, säger Sachin Doshi till Rolling Stone.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyRihanna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.