Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Västerbottens-Kuriren lanserar affärssajt

Publicerad: 12 augusti 2015, 07:56

Affärsliv24:s redaktörer Roland Edlund och Elin Olsson

Foto: Curt Dahlgren

Västerbottens-Kuriren utvecklar sin tidning Affärsliv digitalt. På måndag, den 17 augusti, lanseras sajten Affärsliv24. Samarbetsavtal har skrivits med bland annat SvD Näringsliv och EFN.


VK är en i raden av morgontidningar som valt att starta näringslivssajt på senare tid. I Affärsliv24 blandas snabba uppdateringar med reportage, branschanalyser, blogginlägg och tv-inslag.

– Umeå-regionen är i ett spännande läge och här byggs som aldrig förr. Det vi vill fokusera på är företagen och människorna bakom. Man kan säga att vi är en lokal Di.se. Vi ska vara en snabb nyhetssajt och även ha högt i tak genom att skapa debatt, säger Ingvar Näslund, chefredaktör på VK, till Resumé.

VK har inlett samarbete med Svenska Dagbladet Näringsliv och Handelsbankens tv-kanal EFN.

– Vi vill få in det nationella och internationella perspektivet och kommer ta in ett urval av deras texter och tv-inslag. Vi kommer även själva att arbeta med webb-tv och tittar bland annat på att göra livesända event.

Hur har annonsförsäljningen gått?

– Annonserna sålde slut direkt när vi gick ut och marknadsförde. Sidan är ett sätt för oss att testa nya annonsformat. Vi arbetar med olika typer av banners, men tittar även på nativedelen.

Varför har affärssajter blivit en trend?

– Företag har ofta varit besvikna på att lokaltidningar inte bevakar näringslivet i den omfattning de förtjänar. I Västerbotten finns över 15 000 företag och hälften av invånarna jobbar inom privat sektor. De är värda att uppmärksammans, säger Ingvar Näslund.

Redaktör för Affärsliv24 är Elin Olsson, med bakgrund från Folkbladet och kommunikationsbyrån Plakat.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.