fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

"Vi har försökt nå förlikning"

Publicerad: 19 januari 2011, 12:56

E-handelssajten Junkyard stämmer Blocket för att olovligen ha kopierat deras bilder. Nu begär man åtta miljoner i skadestånd. – Vi har försökt nå en förlikning men vi menar att summan ska vara skälig. Där är vi inte överrens, säger Johanna Wilkens, pressansvarig på Blocket.

Ämnen i artikeln:

Blocket

FT

Fredrik Thambert


Johanna Wilkens. Foto: Pressbild.

TL Trading som äger Junkyard.se har gått till domstol för att kräva åtta miljoner kronor av Blocket. Anledningen är att de olovligen har använt 365 produktbilder från företaget.

– Det har begåtts ett misstag från vår sida och vi beklagar det. Så fort vi blev uppmärksammade på det här tog vi bort bilderna från vår sajt, säger Johanna Wilkens.

I stämningen yrkar TL Trading AB att tingsrätten förpliktar Blocket att utge skälig ersättning för utnyttjandet av fotografierna. Man kräver 10 000 kronor per fotografi vilket ger en totalsumma på 3 650 000 kronor. Man vill även ha ersättning för den skada som intrången medfört, i form av utebliven vinst och skadat anseende, med totalt 4 366 692 kr.

Det är här som skon klämmer för Blockets del. Man erkänner att ett misstag har begåtts och har försökt nå en förlikning med Junkyard. Men summan som de begär är högre än vad Blocket är beredda att betala.

– Det är våra advokater som sköter det här ärendet nu, säger Johanna Wilkens.

Hur kunde det bli så här?

– Det har brustit någonstans i våra rutiner och vi kommer att vidta de åtgärder som krävs för att förhindra att det här händer i framtiden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev