Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Webb-tv-tittandet ökar

Publicerad: 4 november 2009, 12:23

Att slippa vara bunden till en tv-tablå blir allt vanligare bland svenskarna. Idag vill mer än hälften av svenskarna själva bestämma när de ska kolla på tv.


Allt fler svenskar går online för att titta på tv. I åldrarna 15-74 gick, under årets tredje kvartal, hela 3,7 miljoner svenskar ut på nätet för att välja bland filmklipp och tv-program, skriver DN ekonomi idag. Detta är en ökning med en halv miljon tittare jämfört med motsvarande period i fjol. Svenskarna vill inte längre vara bundna till en tablå.

Rutinerade webb-tv-användare ökar sitt totala tittande med sju minuter. De har gått från 15 minuter till 22 minuter per dag. Trots att förhållandevis få kan koppla ihop datorn till tv:n idag är det ändå precis vad 14 procent av webb-tv användarna gör.

– Vi tror att detta blir ännu större när webb-tv flyttar in i den traditionella tv:n i vardagsrummet, säger Marie Nilsson, VD på analysbolaget Mediavision, till DN ekonomi idag.

Matilda Sundåker

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.