Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Webb-tv växer snabbt

Publicerad: 13 oktober 2008, 10:02

Webb-tv blir allt mer populärt. Under det senaste kvartalet tittade 60 procent av alla mellan 15 år och 74 år på tv i datorn. Det visar en undersökning från Mediavision.


Webb-tv växer snabbt. SVT lanserade nyligen webb-tvkanalen Prima, där dramaserierna visas i hög kvalitet.

Det är alltså en majoritet av svenskarna mellan 15 och 74 som under det senaste kvartalet tittar på webb-tv.

Inte helt oväntat tittar yngre mer än äldre. Mest aktiva är killar mellan 15 år och 24 år. Där har fyra av fem tittat på webb-tv det senaste kvartalet, visar en färsk undersökninf från Mediavision.

– Webb-TV är en allt starkare medieform säger Marie Nilsson, vd på Mediavision. Under ett par år har både utbud och efterfrågan vuxit mycket starkt. Både internationella aktörer, som Youtube, och svenska sajter lockar allt fler. Vi kan konstatera att webb-TV blir allt vanligare, men också allt viktigare, för konsumenten. Att själv få välja tid och plats ökar i betydelse. För medieaktörerna kommer detta med all sannolikhet att få än större påverkan framöver, när vi också kommer att vilja se rörlig bild i telefoner, handdatorer med mera.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.