Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Webbserie ska göra läraryrket hett

Publicerad: 27 mars 2015, 12:08

Felicia, André och Signe.

Det är lärarbrist i landet – något som Skolverket tillsammans med Le Bureau försöker reda bot på. I en fortsättning på insatsen För det vidare släpper de nu en webbserie där unga vuxna får prova på livet som lärare.


Ämnen i artikeln:

SkolverketGiants & ToysLe Bureau

Serien har premiär i dag och kommer att sändas i sex avsnitt. Kandidaterna André, Felicia och Signe har valts ut bland 250 sökande och får ta sig an allt ifrån surrande sjuåringar till självsäkra gymnasieelever – guidade av pedagoger.

– Vi har velat visa hur brett yrket är och hur krävande men samtidigt roligt det kan vara, säger Ann Charlotte Gunnarson, projektledare på Skolverket, i ett pressmeddelande.

Regissör är Linnéa Roxeheim från Giants & Toys som också står bakom den kritikerrosade serien Portkod 1321.

– Det är en svår fråga för många att veta vad de ska bli, särskilt med tanke på att unga idag har höga krav på det framtida yrket – det ska vara kreativt, omväxlande, utmanande och betydelsefullt. Det många inte tänker på är att läraryrket kan vara allt det där och det vill vi visa i den här serien, säger Emma Eriksson, ad på Le Bureau.

Insatsen För det vidare inleddes 2011 med syfte att få fler att få upp ögonen för läraryrket. För varje år har antalet ansökningar till lärarutbildningarna ökat, enligt Skolverket.

Serien kommer att visas på Nyheter24 och Facebook.

Arbetsgrupp
Le Bureau
Emma Eriksson Art Director,
Mikael Ståhl, Digital Art Director.
Hjalmar Delehag, Copy
John Wernvik: Projektledare.
Ulrika Andrinsson, Produktionsledare.

Produktionsbolag: Giants & Toys
Regissör: Linnéa Roxeheim
Exekutiv producent: Calle Isberg
Producent: Claudia Balboa.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.