fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Wikileaks splittras

Publicerad: 10 december 2010, 09:12

En grupp inom Wikileaks tycker att organisationen förknippas för mycket med personen Julian Assange och hans privata problem. De har under en tid planerat en utbrytarsajt och på måndag lanseras Openleaks. – Vårt långsiktiga mål är att bygga en stark, transparent plattform till stöd för whistleblowers, säger en källa inom Openleaks till Dagens Nyheter.

Ämnen i artikeln:

Wikileaks

OG

Ove Gustafsson


Så här ser det ut just nu på openleaks.net

Den stora skillnaden mellan Wikileaks, som kommer finnas kvar, och Openleaks är att den nya sajten inte kommer publicera material själv, endast samla in det. Materialet kommer sedan erbjudas till samarbetspartners inom mediebranschen för publicering.

– Som ett resultat av vår avsikt att inte publicera några dokument direkt väntar vi oss inte att uppleva den sortens politiska press som Wikileaks är under just nu, säger källan till Dagens Nyheter.

Utbrytargruppen har känt att Wikileaks varit för toppstyrt och har inte gillat att organisationen svärtats av våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange och att han använt Wikileaks för att försvara sig mot anklagelserna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev