Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Wikileaks splittras

Publicerad: 10 december 2010, 09:12

En grupp inom Wikileaks tycker att organisationen förknippas för mycket med personen Julian Assange och hans privata problem. De har under en tid planerat en utbrytarsajt och på måndag lanseras Openleaks. – Vårt långsiktiga mål är att bygga en stark, transparent plattform till stöd för whistleblowers, säger en källa inom Openleaks till Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

Wikileaks

Så här ser det ut just nu på openleaks.net

Den stora skillnaden mellan Wikileaks, som kommer finnas kvar, och Openleaks är att den nya sajten inte kommer publicera material själv, endast samla in det. Materialet kommer sedan erbjudas till samarbetspartners inom mediebranschen för publicering.

– Som ett resultat av vår avsikt att inte publicera några dokument direkt väntar vi oss inte att uppleva den sortens politiska press som Wikileaks är under just nu, säger källan till Dagens Nyheter.

Utbrytargruppen har känt att Wikileaks varit för toppstyrt och har inte gillat att organisationen svärtats av våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange och att han använt Wikileaks för att försvara sig mot anklagelserna.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Wikileaks

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.