Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från https://thebitcoincode.io/se/

Allt du måste veta om bitcoin

Intresset för kryptovalutor har under de senaste åren blivit väldigt stort. I takt med att kursen på vissa kryptovalutor har ökat med tusentals procent, så kan den snarast liknas vid den digitala världens svar på guld. Samtidigt som personer har gjort sig rika av att handla bitcoin, är den även förknippad med höga risker. Vi har listat allt du behöver veta om bitcoin och andra kryptovalutor i den här artikeln.

Publicerad: 10 juni 2021, 07:45


Vad är kryptovalutor?

Kryptovaluta är en digital valuta som möjliggör en direktbetalning mellan två parter över internet, utan någon insyn och inblandning från en mellanhand. I motsats till traditionella valutor så har ingen central myndighet såsom centralbanker tillsyn av valutan. Istället används ett nätverk med krypteringsteknik, som är inspirerat av digitala plånböcker och fildelning. Men till skillnad från traditionella valutor har varken konsumenter eller företag accepterat bitcoin som en betalningsform. Det innebär att användandet av kryptovalutor är något begränsat idag. 

Varför är bitcoin populärast?

Bitcoin är i dag den största och en av de mest populära kryptovalutorna i världen. Kryptovalutan grundades år 2009 av en person eller grupp under alias Satoshi Nakamoto. Dess grundare ville skapa en avgiftsfri betalningsmetod, utan vare sig myndighetsövervakning eller transfertider. Sedan lanseringen har bitcoin vuxit exponentiellt både i popularitet och kursvärde.

Fördelarna med bitcoin

Många runtomkring i världen har blivit rika genom att handla med bitcoin och det finns flera orsaker till varför kryptovalutan har blivit populär. Här är några av orsakerna. 

1. Hög säkerhet mot bedrägerier

Kryptovalutan är byggd på en avancerad teknik och hög säkerhet, vilket gör det omöjligt att både förfalska den och dra tillbaka slutförda transaktioner.

2. Säker betalmodell

Privata kryptoplånböcker lagrar bitcoins och majoriteten av handelsplatserna använder moderna säkerhetsprinciper. Till exempel whitelisting och tvåfaktorsautentisering, vilket reducerar risken för att någon annan ska kunna kapa identiteter.

3. Värdet har ökat över tid

Värdet på kryptovalutan har ökat exponentiellt sedan den lanserades 2009. Utöver att inte kunna manipuleras av en mellanpart, såsom centralbanker eller myndigheter, så sipprar nya bitcoins ut i en förutbestämd takt. Dessutom finns det ett begränsat antal bitcoins som kan utvinnas, närmare bestämt 21 miljoner stycken. Detta hjälper att bidra till valutans stabilitet och tillväxtpotential.

Nackdelarna med bitcoin

Vare sig om du handlar med aktier, fastigheter eller bitcoins så har alla sorter och former av investeringar fördelar och risker. Innan du börjar att handla med bitcoin är det viktigt att du är väl införstådd i riskerna och har en grundkunskap. Bland annat är https://thebitcoincode.io/se en av de bättre sajterna på nätet som delar kunskap och optimerar handelsprocessen.

1. Risker för att förtroendet minskar

Det finns risker att allmänhetens tillit för bitcoin kan minska. Två av de främsta hoten är myndighetsregleringar som kan genomföra förbud av olika slag, eller tekniska misstag som till exempel hackerattacker eller att hårddiskar kraschar.

2. Större konkurrens

Under den senaste tiden har det skapats en rad av uppstickare inom kryptovalutor. Exempelvis ethereum och binance coin. Vissa av uppstickarna försöker förbättra bitcoin-formeln och kan eventuellt sno åt sig potentiella användare. 

3. Volatil kursutveckling

Kursen är väldigt volatil, både uppgångar och nedgångar är kraftiga. Av och till kan det hända att bitcoinkursen går ner hundratals procent på en dag, för att sedan återhämta sig någon månad efter. Det gör det svårt att kortsiktigt investera eller bedriva dagshandel i kryptovaluta.

.

Texten är en annons från https://thebitcoincode.io/se/