Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från slotstv.se

Ändra dina tankar och levnadsvanor - bli lycklig och tacksam

Dina tankar är mycket kraftfulla och det är tankarna som skapar dina känslor. Genom att ändra inställning till det som sker skapar man positiva känslor.

Publicerad: 16 december 2020, 08:58


Skapa en livsstil som gör dig lycklig

Det pratas mycket om hälsa och mående i samhället och det finns tusentals hälsogurus som ger råd i ämnet på nätet. Men vad är det som gör oss lyckliga? Finns det verkligen en livsstil som passar alla som kan få oss att bli lyckliga? Svaret på den frågan är ja faktiskt, det går. Det utan att man behöver träna eller äta en massa hälsosamma saker.  

När vi mår dåligt så pekar vi ofta på yttre saker som har hänt oss. När det uppstår stress i kroppen av olika anledningar så mår vi dåligt. Men det är oftast inte själva händelsen i sig som är orsaken till att du mår dåligt utan det är din inställning till det som har hänt eller sådant som kommer att hända. Kort sagt är det dina tankar och din inställning som skapar ditt dåliga mående.

Ta hand om dig 

Tänk på att du är den viktigaste personen i ditt liv så var snäll mot dig själv genom att göra saker du gillar. Mår du bra av att pussla, laga god mat, träffa dina vänner, läsa en god bok eller ta en promenad helt ensam i skogen så gör det ofta. Det viktigaste är att tycker om det du gör. Alla njuter vi av olika saker och därför är det många som har en hobby eller det är också vanligt att många spelar ett spel på datorn eller mobilen när man vill koppla av från det man håller på med. 

Gillar du att spela på onlinecasino? Det kan vara riktigt spännande och uppslukade när man hittar ett roligt spel men spela ansvarsfullt och spela inte för mer pengar än du kan avvara. Det är lätt att fastna i ett spel eftersom man vinner ganska tätt på en slot. Kolla in de bästa bonusarna här för att få ut det mesta av ditt spelande.

Positiva tankar

Visste du att positiva tankar ger mer energi och är läkande för både kropp och själ. Det som händer är att när du är känner tacksamhet och har lyckokänslor i kroppen blidas en rad olika hormoner som gör att kroppen blir mer balanserad. Så det är viktigt för hälsan att se till att man har roligt och mår bra.

Mår du dåligt och känner stress i kroppen kan du göra dessa enkla övningar:

·       Andas djupt - gör inget motstånd mot det du känner eller tänker utan tillåt alla dina känslor och tankar finnas där. 

·       Har du en massa negativ energi i kroppen mår du mycket bättre om du dränerar kroppen och får bort den energin genom att göra något fysiskt som att ut och springa eller ta en långpromenad ut i skogen. 

Tankar är mycket kraftfulla och de skapar både bra och dåliga känslor i kroppen. Det du kan göra när negativa känslor dyker upp är att byta fokus och släppa taget om det som får dig att må dåligt. Försök att inte lägga energi på de dåliga känslorna för det kommer inte att ändra det som har hänt eller det som kommer att hända.

Tre grundläggande goda råd är: 

·       Döm inte dig själv eller andra för det skapar stress i kroppen. 

·       Låt saker och ting hända utan att lägga några värderingar på det som händer. 

·       Ta inte dina tankar och känslor på för stort allvar.

.

Texten är en annons från slotstv.se