Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Moneybanker

Ansöka om lån - så ökar du chansen att få lånet beviljat

Nästan alla människor är någon gång i behov av att låna pengar. Det kan handla om oförutsedda utgifter som man behöver hantera, men det kan också handla om att man vill göra en större investering. Marknaden erbjuder ett flertal olika låneformer som är anpassade för specifika ändamål. När det kommer till privatpersoner är det privatlån, billån och bolån som är de absolut vanligaste.

Publicerad: 14 december 2020, 10:05


Att ansöka om ett lån är idag väldigt enkelt. Ansökan sker nästan uteslutande via internet och är kostnadsfri att gå igenom. Det som krävs av låntagaren är en god kreditvärdighet och att man uppfyller de krav och villkor som banken eller långivaren har. Trots det kan man ändå få avslag. Här nedan kan du läsa mer om hur du ska gå tillväga för att öka dina chanser att få lånet beviljat!

Jämför långivare och banker

Det första steget för den som vill ansöka om ett lån är alltid att jämföra långivare och banker mot varandra. Genom att jämföra har du möjlighet att få erbjudanden och förslag från flera olika aktörer och ett plus är att det inte krävs mer än en kreditupplysning. Ju fler banker som är "med i spelet", desto större chans är det att du kommer hitta en aktör som mer än gärna vill erbjuda dig ett lån. Här hittar man dessutom billiga lån utan UC för den som vill undvika en kreditupplysning via Upplysningscentralen.

Ta hjälp av en medsökande

En medsökande är en person som står med på samma lån som du. Du själv står som huvudsökande, men din medsökandes inkomster räknas in och därför ökar dina chanser att få lånelöftet beviljat. Det är mycket viktigt att du får godkännande från din medsökande innan du anger dennas uppgifter i samband med ansökan. Om du inte har möjlighet att betala lånet så kommer ansvaret nämligen att hamna på den medsökande. Dock är det ett mycket bra och effektivt sätt att öka sina chanser.

Städa upp i ekonomin innan du ansöker

En god och balanserad ekonomi kommer alltid att vara mer intressant för en långivare än en ekonomi där många lån, krediter och betalningsanmärkningar finns. Ett tips kan därför vara att städa upp i din ekonomi innan du ansöker om ett lån överhuvudtaget. Har du många smålån och krediter idag så kan du använda dig av ett samlingslån för att visa banken att du tar ansvar över din ekonomi. Försök att bli av med så många fakturor och delbetalningar som möjligt och undvik många kreditupplysningar innan ansökan.

.

Texten är en annons från Moneybanker