Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Fusionsworld

Att tänka på när du väljer löpartights

Ett par löpartights ska vara så mycket mer än bara snygga. Ett par bra löpartights är en nödvändighet i alla löpares garderober, mäns såväl som kvinnors. Det handlar om mer än bekvämlighet: löpartights ska ge många andra fördelar också, som skydd för olika väderförhållanden och till och med förbättra din prestation. Därför är det så viktigt att du läser på innan du gör ett köp, så att du kan välja rätt löpartights som passar din kropp och som aldrig försämrar ditt träningspass.

Publicerad: 15 September 2020, 12:47


Varför ska man överhuvudtaget ha löpartights?

Är du nybörjare inom löpning förstår du kanske inte riktigt vikten med ett par bra löpartights. Det finns många fördelar du inte kan få med t.ex. ett par vanliga mjukisbyxor. Först och främst hjälper materialet i tightsen till med att absorbera svett bort från kroppen, vilket som håller dig torr och bekväm. Tights ger också ett bekvämt skydd och värme, vilket är särskilt användbart under vinterhalvåret. Den kanske största fördelen är att löpartights faktiskt hjälper dig att springa mer effektivt. Den aerodynamiska profilen förminskar att du saktas ner av vinden när du springer, vilket i sin tur minskar risken för att du blir trött.

Vad du ska leta efter i ett par bra löpartights

När du letar efter ett par löpartights är det viktigaste du ska tänka på att hitta några som passar dig. Du behöver ett par byxor som andas bra, och som du kan röra dig väl i. Tyget och utseendet är viktigt, men även tightsens bekvämlighet och unika funktioner som t.ex. sidfickor. Sedan finns det givetvis passformer; shorts, ¾ och långa. Alla med deras respektive fördelar.

Välj ett trovärdigt märke: FUSION

Du kan hitta ett par tights i din vanliga klädesbutik som säkert sitter bra och ser bra ut. Men du inser snart att de förstörs efter några tvättar eller inte ens klarar det du trodde de var kapabla till. När det kommer till träningskläder kan det därför vara en god idé att hitta ett trovärdigt märke, med funktionella träningskläder som passar löpningen såväl som gymmet eller yogan.

Med FUSION löparkläder får du ett brett utbud av funktionella kläder att välja mellan inför din löprunda. Fusions löpartights är perfekt för dig som tränar i utomhusterränger, men också för dig som föredrar att springa på löpbandet. FUSION tillverkar träningskläder som passar för alla träningsformer, oavsett om det regnar eller är strålande sol. Deras kläder hjälper dig att kunna prestera på optimal nivå under alla förhållanden. 

Ta hand om dina tights även efter köpet

Även om du hittat de perfekta löpartightsen: snygga och funktionella, så ska de fortfarande skötas om på rätt sätt. Korrekt vård av ett par löpartights eliminerar behovet av att köpa nya tights regelbundet. Därför är det viktigt att du alltid följer tvättanvisningarna och aldrig använder dig av sköljmedel eller hårda rengöringsmedel då detta kan förstöra materialet rätt snabbt. Dessutom kan överflödig fukt (svett) slita på tyget, och därför är det en bra idé att alltid tvätta tightsen eller torka dem direkt efter du använt dem.

Läs mer på fusionworld.se

Artikeln är producerad i samarbete med Fusionsworld och ej en artikel av Resumé