torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från postern.se

Bästa knepen för en mer hemtrevlig inredning

Känner du att det är dags att fixa till lite i hemmet? Då kan vi säga att det är du inte ensam om – vi är nämligen också väldigt sugna på att städa bort sommaren och plocka fram en mer höstig look, det såväl inne som ute! Nu när sommaren börjar gå mot sitt slut är det faktiskt väldigt många som börjar med just det, att ta fram inredningsdetaljerna och dekorerna som skapar en mysigare, lugnare och lite mörkare atmosfär i hemmet. Gör man det på rätt sätt kan man få till en otroligt hemtrevlig stil hemma trots att det är ruggigt och grått ute!

Publicerad: 8 september 2021, 12:27


Våra bästa tips för en mysigare höst

Just hösten är känd för att vara den tråkigaste av alla årstider, och det framförallt på grund av vädret. Vad många däremot inte tänker på är att man då bör satsa ännu mer på att få till en mysig, trygg, varm och hemtrevlig känsla i bostaden. Självklart kan det vara trivsamt att följa en del trender också, samtidigt som man sätter sin egen touch på det hela. 

För många kan det kännas som en utmaning, där man ofta tror att man måste gå och köpa nya möbler, ny inredning och ny dekor för att få till den känslan. Detta är dock inte alls sant, för faktum är att man kan förändra atmosfären i hemmet bara med några få knep. Det bästa är att man för att uppnå det sällan behöver köpa så mycket nytt alls!

Personliga bilder och tavlor

Något som många talar för, och det oavsett om man ska inreda inför höstens ankomst eller om man ska få fram en frisk sommarkänsla, är att sätta upp diverse personliga inredningsdetaljer och dekorer i hemmet. Riktigt bra sådana exempel är egna foton, bilder och tavlor.

Ett tips om du både vill få in något personligt, höstvänligt och trendigt i hemmet är att beställa hem några posters. Idag finns det mängder av sajter som erbjuder dig att beställa hem motiv och bilder precis enligt smak och tycke. Det innebär att du utan tvekan kan hitta något som känns personligt, men också trendigt och årstidsmässigt passande!

Gröna växter

Det är ingen slump att många väljer att inreda sina hem med växter och blommor av olika slag. Utöver att man blir glad av att få in lite färg och grönska i hemmet så finns det även mycket som talar för att olika växter har fler positiva effekter på oss människor. Vill du sätta en personlig touch på hemmet och påverka din hälsa är det alltså växter du ska satsa på. 

Visste du till exempel att man har kommit fram till forskning som bevisar att bland annat krukväxter och snittblommor gör väldigt gott för vår hälsa? Det är nämligen som så att dessa gör oss båda gladare och friskare, samt har en positiv effekt på minnet. Har man någon form av växt i hemmet kan det också göra att man känner sig mindre ensam.   

Byt ut mindre inredningsdetaljer

Ett tips som både gör att ditt hem kan kännas mer personligt och mer höstredo är att byta ut några olika lite mindre inredningsdetaljer. Det kan till exempel gälla kuddarna i soffan, filtarna, mattan, servetterna på bordet, ljusen eller gardinerna. Bara sådana små saker kan göra stor skillnad. 

Ibland räcker det till och med med att du byter plats på några av de detaljer, dekorationer eller möbler du redan har i hemmet för att få en ny, fräsch känsla. Så fokusera på det mindre snarare än det större så ska du se att det kommer kännas både mer personligt, mer hösttrendigt och mer hemtrevligt!

postern.se

Texten är en annons från postern.se