Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från fair-laan.se

Coronakris: Få inte panik - låna pengar räntefritt och använd andra alternativ för att överleva

Coronaviruset kommer sannolikt att resultera i långtgående ekonomiska konsekvenser i Sverige. De flesta företag kommer inte överleva perioden utan att minska sin arbetskraft eller sänka löner. Oavsett om det rör sig om en egenföretagare eller en professionell firma så kommer troligen de flesta drabbas av mindre eller större störningar i inkomsten. Om du står inför en sådan situation måste din första prioritet vara att försöka komma tillbaka till en normal inkomstnivå före krisen, så snart som möjligt!

Publicerad: 28 Maj 2020, 12:12


Om din inkomst har påverkats av pandemin är det första du borde vidta att byta till en tillfällig ”krisbudget”

Alltså helt enkelt en budget som inkluderar nedskärningar för din ekonomi. Se över vilka utgifter du har och överväg att avsluta icke-väsentliga tjänster som kabel-TV eller sänka ditt nuvarande mobilabonnemang till ett billigare alternativ. Men ibland så räcker bara inte dessa nedskärningar, och det kan krävas att du tar till extra åtgärder. Om pengarna inte räcker till kan det vara skönt att ta hjälp av ett lån. Det billigaste lånet är när du kan låna pengar räntefritt. På så sätt ger du din ekonomi lite extra luft och det kan vara skönt att ha i dessa tider.

Bara för att lånet är räntefritt så är det inte gratis, och du måste fortfarande vara säker på att ett litet lån inte bidrar till en enorm skuld. Se över din ekonomi och låna ansvarsfullt! Innan du ansöker om ett lån kräver det att du vet vad det är du ger dig in på, och om det är ett räntefritt snabblån du lockas av så kan du läsa mer om processen här.

Även om vi ska vara försiktiga med vår konsumtion i dessa tider betyder det inte att vi ska sluta! 

Det är viktigt att vi alla hjälps åt och fortsätter att stödja lokala kedjor, butiker och företag. Annars finns det en risk för att din favoritrestaurang eller frisören på ditt kvarter inte klarar sig ur krisen. Om du har råd att hjälpa till kan du stödja andra småföretag eller egenföretagare genom att köpa take-away eller blommor från blomsterbutiken som annars tjänar pengar genom stora event och fester!

Om du inte har tillräckligt mycket pengar för att stötta företag under denna perioden så finns det andra saker du kan göra för att hjälpa till! En smidig och enkel åtgärd du kan vidta är att följa företagen på sociala medier, gilla och dela deras inlägg! Detta leder till att deras synlighet ökar, så att de kan locka fler kunder till sig. Genom att följa deras Facebook eller Instagram sidor så kan du få nyheter när erbjudanden dyker upp, som du kanske kan använda dig av när krisen är över, eller när du känner att din ekonomi är mer stabil!

Trots den globala situationen och trots att din ekonomi är sämre än tidigare så betyder det inte att världen går under.

Det är ingen stor chock att detta skulle ske förr eller senare, och du ska förmodligen bara vara glad för att du fortfarande kan äta dig mätt varje dag och ha en säng som du kan sova i. Om du går hemma under en längre tid kan det vara jobbigt, men livet blir bättre! Det finns alltid saker man kan skära ner på i sin ekonomi; du behöver inte alla streamingtjänster eller de senaste teknikprylarna. Vi är tillräckligt priviligierade här i Sverige, och behöver du ett extra tillskott av pengar så finns det alltid en långivare som vill hjälpa dig med det. Var inte rädd för att be om hjälp i dessa tider, speciellt inte om det gynnar ditt psykiska välmående

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med fair-laan.se och ej en artikel av Resumé