Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Bygghemma.se

Dags att byta golv?

Står du inför att byta golv kan det kanske vara svårt att välja vilket du ska lägga. Olika golv har olika fördelar och så klart olika prisklasser. Dessutom passar olika golv bättre till vissa rum än andra. När det kommer till att byta golv kan det därför vara en god idé att väga för och nackdelar innan du bestämmer.

Publicerad: 22 Juli 2020, 16:06


Har du en öppen planlösning kan det exempelvis vara en god idé att välja ett golv som passar hela rummet. Två golv som passar bra i de allra flesta rum är massiva trägolv och parkettgolv. Parkettgolvet har några fördelar framför massivt trägolv. Ett annat populärt alternativ är laminatgolv. Nackdelen med laminatgolv är att de inte går att slipa. Ett parkettgolv går att slipa vilket ger det en längre livslängd.

Varför välja ett parkettgolv?

Parkettgolv har många fördelar och du kan också välja mellan många olika nyanser. Parkettgolv tillverkas också av många olika sorters träd och det är därför lätt att hitta ett golv som passar ditt hem. Några fördelar som gör parkettgolv till ett bra alternativ är bland annat att de påverkas mindre av fukt och temperaturer. Det gäller framför allt parkettgolv i ek som rör sig mindre än massiva golv i ek. Då parkettgolvet består av flera lager så blir golvet också behagligt varmt att gå på. Det går också att lägga värmegolv under parkettgolv vilket inte rekommenderas när det kommer till massiva trägolv. Parkettgolv är tjockare än andra alternativ och det är en av anledningarna att det går att räkna med lång livslängd. Du kan slipa parketten och på så sätt få ett nytt liv om det blir slitet.

Värt att tänka på när du väljer ett parkettgolv

Parkettgolv består av tre olika skikt som består av ett bottenskikt som ger själva stabiliteten. Ett mellanskikt som kan bestå av äkta trä eller vad som kallas HDF vilket är en högdensitetsskiva. Mellanskiktet är det som gör att parkettgolvet blir mer tåligt för högre belastning. Sista skiktet är själva ytskiktet som består av den träsorten som ger golvet sitt utseende. För att det ska bli tåligt så lackas det flera gånger. Mängder av parkettgolv går att lägga själv och likväl få ett bra slutresultat. Parkettgolv finns även i varianter som liknar klick-golvet men det finns också stavparkett. Har du ett större rum och jämt underlag så går det att lägga exempelvis klick-golv själv. Det finns fördelar med att låta ett proffs lägga just parkettgolv för att du ska få ett perfekt resultat. Ska du lägga stavparkett rekommenderas att ta hjälp av en golvläggare, något som du enkelt bokar direkt hos Bygghemma.se. Hos Bygghemma.se hittar du också ett brett utbud av parkettgolv som du smidigt kan köpa online till mycket bra priser.

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med Bygghemma.se och ej en artikel av Resumé