Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Hemfakta

Drönare, leksak eller flygande kamera?

Med den snabba framfarten av teknik idag kan var och en bli en naturfotograf på ett helt nytt sätt. Drönare, som tidigare var en konst i sig att flyga, är nu i regel lättkörda och stabila. Kombinerat med högteknologiska, högupplösta kameror så ges helt nya möjligheter till fantastiska naturfotografier och videor av superb kvalitet.

Publicerad: 10 Mars 2021, 13:46


Vilken drönare passar mig bäst?

Det beror givetvis på användningsområde och hur tjock plånbok du har. Jag kommer i denna artikel att rikta in mig på drönare som närmast kan beskrivas som flygande kameror och som håller högsta kvalitet till bästa möjliga pris.

Till min hjälp när jag gör jämförelser av olika produkter så brukar jag använda Hemfaktas tester som detaljerat och bra beskriver för- och nackdelar och presenterar både vinnare och utmanare i såväl premium- som mellan- och budgetklassen.

Deras drönare test visar att testvinnande drönare i samtliga klasser kommer från DJI som är ett kinesiskt hightechföretag, specialiserat på flyg- och robotteknik. Något som är gemensamt för samtliga DJI drönare är att de håller en hög kvalitet utan att vara dyrast på marknaden. Oavsett om du är proffsfotograf eller en amatör som bara vill ta lite schyssta bilder från luften så är jag säker på att någon av dessa drönare kommer att passa dig och dina behov perfekt.

För proffset eller "Solsidan-Fredden"

DJI Inspire 2 är framtagen för industriellt filmskapande. Med egenskaper som videoinspelning i 6K-kvalitet, 7 km räckvidd, en topphastighet på 94 km/h och två kameror som kan styras separat presterar denna maskin långt över rimligheternas gränser för den normala hobbyanvändaren.

Pris från ca 33.990 kr. Den är för övrigt inte med i Hemfaktas test då denna drönare inte riktar sig till privatpersoner och endast passar dig som kan relatera starkt till Fredde i Solsidan eller dig som arbetar med videoskapande.

För hobbyanvändaren eller semiproffset

DJI Mavic 2 Pro, som även är testvinnare i Hemfaktas test, är den bästa drönaren för dig som inte behöver en drönare för industriellt filmskapande men ändå ställer höga krav på kvalitet. Mavic 2 Pro har rundstrålande sensorer på alla sidor av drönaren som gör att den själv kan undvika oönskade kollisioner. Den otroliga 20MP-kameran från Hasselblad har en CMOS-sensor på hela 1 tum, vilket möjliggör en mycket bättre bildkvalitet i sämre ljusförhållanden. Utöver detta har kameran stöd för att filma i 4K HDR och en räckvidd på 10 km i full HD.

Pris ca 14.989 kr.

För sällananvändaren

DJI Mini 2 är, i min mening, det bästa alternativet för dig som inte kommer att använda din drönare speciellt ofta men som ändå vill ha en kvalitetsmaskin med en bra kamera och som lätt vill kunna ta din drönare med dig. Bland specifikationerna för DJI Mini 2 kan man läsa att denna drönare endast väger 249 gram och har en kamera som kan filma i 4K och som även har en lång räckvidd. Med en flyghastighet på 45 km/h och en batteritid på 31 minuter är den inte på något sätt klassledande men det räcker gott för ändamålen som denna ultrakompakta drönare är tillverkad för.

Pris ca 4990 kr.

hemfakta.se

Texten är en annons från Hemfakta