Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från pitchinvasion.net

Ett otroligt jämnt - och på förhand öppet Fotbolls-EM väntar

Vi är många som gått och längtat och väntat efter det som för många av oss är sommarens absoluta höjdpunkt, Fotbolls-EM. Under en hel månads tid, 11 juni-11 juli, så kommer vi att kunna njuta av spännande fotboll i världsklass när Europas 24 bästa fotbollsnationer ska göra upp om att få höja EM-pokalen.

Publicerad: 10 juni 2021, 07:32


Sällan eller aldrig tidigare så har ett EM gruppspel sett så på förhand jämnt- och öppet ut som just denna gång. Hos flera av de största spelbolagen så är det till och med en handfull starka lag som samtliga står under 10,00 i vinnarodds, om detta någonsin har hänt tidigare i ett stort fotbollsmästerskap eller inte ska vi låta vara osagt.

Belgien, England, Spanien, Frankrike och Tyskland hör till huvudfavoriterna sett till spelbolagens odds och där det även är många som spekulerar i att detta ska bli det mästerskap som Belgien äntligen får allt att klicka och får vinna ett stort mästerskap i fotboll.

England är som vanligt med i snacket om att få stå högst upp på pallen, åtminstone när det gäller EM och allra speciellt i år när EM-finalen också kommer att spelas just på Wembley i London, England. Frankrike som regerande världsmästare från 2018 och som silvermedaljörer från EM 2016, när Portugal vann mästerskapet, är också med i förhandssnacket om att vinna EM 2021. Spanien och Tyskland som är det två nationer som vunnit EM flest gånger (3 gånger var) har båda nyligen genomgått en generationsväxling men där dessa stormakter ändå har full potential att spela hem ännu en EM-pokal till sina redan så smockade prisskåp.

Hur långt tar sig Sverige i EM?

Sverige kommer till EM 2021 med ett riktigt starkt offensivt lag även utan vår skadade världsstjärna Zlatan Ibrahimovic. Potentialen som Sverige har i sina unga spelare i truppen har heller aldrig känts lika stor som just till detta mästerskap. Framförallt är det Alexander Isak som gjort supersuccé i sitt spanska klubblag Real Sociedad som är allra hetast på marknaden.

Även Dejan Kulusevski i Juventus, Jordan Larsson i Spartak Moskva och Mattias Svanberg i Bologna är andra ungtuppar med potential att ta mästerskapet med storm. En nytänd Emil Forsberg på detta och en i landslaget alltid levererande Viktor Claesson så ser den offensiva spetsen stark ut för Sverige.

I och med detta så är det också att hoppas att förbundskapten Janne Andersson vågar att släppa på handbromsen genom att satsa på en offensiv laguppställning, detta gäller inte minst i det två gruppspelsmatcherna mot Slovakien och Polen. I premiärmatchen mot Spanien så är det dock att förvänta att det blir en defensiv svensk laguppställning.

Hur långt tar sig då Sverige i EM 2021? Kan samtliga spelare i startelvan pricka formen till EM och även överprestera så finns det utan tvekan potential för att Sverige ska kunna riktigt långt i mästerskapet. Vi är många som tror och hoppas att Sverige till och med ska kunna förbättra sin hittills bästa placering i ett fotbolls-EM från 1992 när Sverige åkte ut i semifinalen mot Tyskland (förlust 2–3).

.

Texten är en annons från pitchinvasion.net