Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Paket.se

Få billigare frakt än någonsin

Fraktkostnader kan ofta spåra ur, oavsett om du är en privatperson eller ett företag. Trots det kan frakt ofta vara nödvändigt, inte minst för företag som skickar mycket produkter. Men kostnaderna kan skilja sig mycket beroende på vad man ska skicka iväg och hur stort objektet är.

Publicerad: 3 Juni 2020, 10:34


Jämförelsetjänst gör det möjligt att pressa fraktkostnader

Genom tjänsten Paket.se har det blivit möjligt att skicka saker både i Sverige och utomlands, men för det bästa priset. Den smarta hemsidan kan enkelt räkna ut baserat på vad du ska skicka och till vilken destination. Den presenterar sedan ett bra pris och kan även visa dig hur mycket det kostar hos olika tjänster. 

Den jämför mellan alla stora företag inom leverans som Schenker, DHL, Postnord, UPS, Bring och Fedex. Det här innebär att det går att jämföra kostnaderna, eftersom olika företag har olika kostnader beroende på exakt vad du hade tänkt skicka.

Fungerar för både stora som små företag

Små företag kan också ha användning för den här sortens tjänst. Webbutiker eller dylikt som skickar mycket saker kan exempelvis pressa ned sina kostnader genom att kontrollera om deras frakt kan bli billigare. Det här kan vara väldigt viktigt för mindre företag som ännu inte har överdrivet mycket kapital för just den här sortens utgifter.

Det kan också gynna större företag som skickar väldigt mycket saker. Då kan det ofta handla om enorma pallar som ska skickas, eller stora mängder post till ett annat företag. För att då skära ned på kostnaderna kan det vara viktigt att se över sina fraktkostnader.

Även privatpersoner kan använda det

Även för en privatperson kan en sådan här tjänst vara viktig. Fraktkostnader kan ofta vara väldigt dyra. Trots det finns det många personer som kontinuerligt behöver skicka saker. Det kan handla om att man ofta skickar saker till andra personer, eller att man driver ett litet företag från sitt eget hem. 

Om man exempelvis kontinuerligt säljer hemgjorda saker eller dylikt kommer fraktkostnaderna att ta stora delar av inkomsten. För att förbättra den här situationen kan man se över sina kostnader för frakten och sedan skicka iväg sakerna med ett företag som erbjuder bättre pris.

Det här öppnar upp möjligheter och en enklare hobbyverksamhet kan sedan gå över till att bli ett företag. Inte minst om man minskar utgifterna, eller ökar på inkomsterna på något vis. Men att hålla nere frakten kan vara ett bra första steg.

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med Paket.se och ej en artikel av Resumé