Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från kockhuset.se

Facktidningar att uppmärksamma för amatörer

I nättidningen Resume.se hittar du nyheter som handlar om media och marknadsföring. Här finns intressant information om företeelser och personer som gjort framsteg inom dessa nischer och tävlingar också, för att stimulera kreativa krafter inom reklam och media. Ett exempel är att det i nuvarande nummer syns att en ny reklamfilm för pantning kommit och att Porsche sponsrar en padelanläggning på NK:s tak i Stockholm.

Publicerad: 12 april 2021, 07:05


Tidningen hänger också med i vad som händer i stort, som uttalanden kändisar gör i olika sammanhang och har journalister som kommenterar dessa.

Dessutom finns här väldigt fina och inspirerande bilder som peppar till matlagning. 

Magasinet ägs nu av Bonnier. Det ges också ut som pappersmagasin, tio nummer per år. Resumé kommunicerar och anordnar utbildningar och event för fördjupande journalistik och ingår i ett nätverk för journalister.

Tidningen har anor. Den kom först ut 1950 och var en facktidning för Sveriges Auktoriserade Annonsbyråers Förening och har funnits sedan dess, med olika chefredaktörer.

En annan tidning att uppmärksamma, också den en facktidning, är Kockhuset.se 

Detta är en tidning för och av kockar, och ska ses som en kunskapsportal för kockar på alla nivåer. 

Här finns massor av intressanta saker för kockar, både yrkeskockar och amatörkockar, från stort till smått. Här finns kockskolan – med information om hur du ska använda verktyg, vad som ska diskas i maskin och inte. Där finns också mycket annat, som hur man håller rent i kylskåpet och hur man sköter sin skärbräda i trä, vilket många av oss har nytta av att känna till.

Här kan man också läsa att alla kockar ständigt smakar av maten, och att hemmakockar sällan gör det. Det är ett tips som fungerar för alla oss som lagar mat, som mycket annat i denna tidning.

Det står också att man ska hälla flottet i soporna, och inte i slasken. Här finns också tester av olika saker, som till exempel köksassistent, skärbrädor och knivar. 

Här finns även information om nya metoder som finns för att tillaga mat, som slow cooker och pommes frites gjord med airfryer istället för olja och tester av dessa fenomen, gjorda av riktiga kockar. 

Här är två exempel på utomordentliga tidningar som man som lekman kanske missar, då de båda kan kännas lite nischade till specifika branscher. 

De är dock väldigt läsvärda för alla oss andra som är intresserade av media och reklambranschen samt oss som gillar att laga mat.

.

Texten är en annons från kockhuset.se