Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från företagsfinanser.se

Finansiera företaget utan kontanter

De flesta företag är i behov av kapital för att kunna fortsätta eller bygga ut sin verksamhet. I de allra flesta fallen är det inte möjligt utan krediter. Det är väldigt få företag som skulle existera om inte möjligheten för företagen fanns att kunna låna pengar. Många företag lånar till inventarier, maskiner eller andra saker som företaget behöver för att växa.

Publicerad: 22 Juni 2020, 12:11


Med hjälp av företagsfinanser.se kan företagare få tillgång till värdefull kredit när det behövs som mest. Det är sällan möjligt för företag att lösgöra kapital eftersom en stor del av vinsterna återinvesteras i företaget genom anställdas löner och andra utgifter som företaget har. Det är så företag växer och ytterst få företag har möjlighet att lägga undan en krona extra för en buffert.

Gör företaget starkare

Befinner sig företaget i kris eller behöver det en liten skjuts för att kunna ta sig till nästa nivå? Det går att ordna med hjälp av företagslån. Att ta lån som företagare är inte mer komplicerat än för en privatperson. Skillnaden är att företagslånen oftast brukar användas som en investering istället för konsumtion. Därför finns det sällan anledning att tveka inför att ta ett lån som företagare. Investeras lånet korrekt ska företaget kunna gynnas av det och lånet ska på sikt kunna återbetalas när företaget växer.

Hur fungerar företagslån?

Behöver du ett företagslån finns det olika sätt att gå tillväga. Antingen kan du vända dig till din bank för att göra en låneansökan. Traditionella banker brukar vara väldigt noggranna med sin utlåning och det är inte säkert att du blir beviljad ett lån. Själva låneprocessen kan dessutom vara ganska långdragen för en företagare som behöver krediten snabbt.

Ett annat och än mer vanligt alternativ är att gå online. På nätet finns det många olika långivare som erbjuder företagslån. Det är därför långt ifrån enbart traditionella långivare, som storbankerna, som är villiga att låna ut pengar och hjälpa företag ekonomiskt.

Ansöker du om lån hos en långivare på nätet sker hela processen online. Handläggningstiden är därför normalt sett mycket kortare än hos en traditionell bank. Skickar du in en låneansökan får du svar omgående och summan betalas oftast ut kommande bankdag. För företagare är det en tacksam lösning med tanke på hur smidigt och snabbt låneprocessen går till.

Placera företaget på börsen

Många företag väljer att placera sig på börsen för att få företaget att växa ännu mer ekonomiskt. Det kan vara ett effektivt sätt att få möjlighet att växa utan att egentligen behöva ändra så mycket inom själva företaget. I takt med att företaget växer bör även bolaget på börsen växa och det skapar en god cirkel.

I vissa fall kan företagare välja att belåna sig med företagskrediter för att investera i sitt egna aktiebolag. Då genererar det i en uppgång för bolaget på börsen, vilket kan locka fler investerare till bolaget. På så vis kan företaget få tillbaka investeringen flera gånger om - tack vare företagskrediten.

Företagslån behöver alltså inte bara användas till företagets utgifter, utan kan investeras på ett sätt som påverkar företagets utsikter på börsen positivt.

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med företagsfinanser.se och ej en artikel av Resumé